Контрол на достъп и работно време

Системите за контрол на достъп и работното време са много полезни за всеки бизнес. Сега ще ви разкажа за предимствата, ефективността и приложението им. Надявам се информацията в тази статия да ви е от полза при избора на най-подходящата за вашите нужди система.

Каква е разликата между системата за контрол на достъп и системата за работно време

Разликата между тези две системи е, че в системата за работно време съществува софтуерна добавка за следене на работно време. От гледна точка на техника, основното е, че контролът на достъп може да бъде едностранен. Например, да се контролират вратите само от външната страна на помещенията, с цел да се ограничат хората, които влизат през тях. Докато, при системата за работно време, за да сработи контролът е нужно да следим и кога са излезли работниците от помещенията, за да знаем кога е приключил работният ден за тях.

Как може да се изгради една система за контрол

Обикновено системите за достъп се състоят от контролер, четци за карти и заключващ механизъм. Има и самостоятелни контролери за карти, които имат вграден четец, много подходящи за контрол на една врата, едностранно. Контролът за достъп и работно време може да става и чрез пръстов отпечатък, като на мястото на четеца за карти се постави четец за пръстови отпечатъци. С цел по голяма сигурност, можем да комбинирате системата за контрол на достъп с камери за видеонаблюдение и чрез техните интелигентни функции за разпознаване на лица, да осъществим максимално добър мониторинг върху това кои лица влизат в сградата ни. Системите за контрол могат да управляват всякакви врати чрез електромагнити, елетрически насрещници, дроп болтове и големи турникети.

  • Контрол на достъп 2
  • Контрол на достъп 3
  • Турникети
  • Турникети 1
  • Контрол на достъп 1

Кога ви е необходима системата за контрол на достъп?

Такива системи са необходими на всякъде, където има голямо преминаване на хора. Например, когато една компания се разрасне и в нея се обособят различни отдели, системите за контрол на достъп помагат да бъде ограничено преминаването на служители в отдели, където не е желателно същите да имат достъп. Техниците в една фирма могат да имат ограничен достъп до склада, например. Сървърното помещение може да бъде ограничено само за служителите от IT отдела. Производствените помещения могат да бъдат отделени само за служители на производството. Също така, голямо преимущество е това, че можем да проследим движението на служителите и по този начин да разкрием или предотвратим злоупотреби. Тези системи са изключително полезни и широко приложими в големи бизнес сгради, където служителите на една фирма не трябва да имат достъп до помещенията, дори етажите на друга фирма с цел опазване на фирмени тайни, ноу-хау, клиентска поверителна информация и други.

Защо е изгодно да закупите тази система?

Освен че ще можете да управлявате достъпа на служителите и външните посетители, чрез тези системи, вие ще имате възможност да проследявате движението на хората в самия обект. Ще получавате справки, кой служител кога е дошъл на работа и кога си е тръгнал. Системата за контрол на достъп и работно време ще ви дава информация колко часа служителите са били в обекта. По този начин вие ще имате представа за работните часове на вашите подчинени. Също така можете да дадете временен достъп на доставчици и партньори. В големите предприятия и бизнес центровете системата за контрол на достъпа спомага за по-голямо ниво на сигурност.

Ако имате нужда от повече информация за цени на системите и монтажа, можете да се свържете с мен на посочените по-долу контакти.

Последвай ме в You Tube и Facebook

Свържете се с мен на тел. 0886704219  или ми пишете: